08-05-09

designers

ik zit in een klas webdesigners, want we volgen webdesign en beginnen het te kunnen, nu ja, het is gewoon grappig hoe ik wat ik vorig week maakte nu al niet zo goed meer vind, we leren enorm snel veel bij. Grafisch heb ik veel ideeën, maar ik ben niet sterk.

Deze week bleken twee van mijn klasgenoten ook enorm literair begaafd (net 2 van de grafisch sterksten - dat moet geniaal zijn als je allebei kan), ze schrijven.

En we spraken af om een literair salon te beginnen.

En ik dacht: vrienden, stuw elkaar voort, want er bestaat geen groter geluk dan dat van het woord.

Daar ging het vanavond in de filmclub ook over: kan kunst je het gevoel geven dat je niet alleen bent? De meesten vonden van niet ("dat kunnen alleen andere mensen"), maar ik vond van wel.

Instant geluk ook. Ik probeerde het uit te leggen maar kwam onbeholpen over. "De perfecte zin". Of een concert van Vincent Delerm of Bruce. Een lied van Cohen of van Vincent D. over Cohen. Een schilderij dat hyper mooi gemaakt is.

Maar de laatste tijd ging het ook over andere mensen. Sommigen (jullie, natuurlijk!) zijn zo geniaal!

Voor dinsdag veel oefeningen Photoshop, maar dit weekend en de hele volgende week wordt vooral volop programmeren. PHP is zo verschrikkelijk leuk!

Maandagnamiddag moet de hele klas iets liefs zeggen over de hele klas (bij "Sollicitatietraining"). Iedereen over iedereen. Ik ben doodsbang dat ze allemaal dingen gaan zeggen over mij als "een heel braafje", "let altijd goed op", "werkt goed mee in de klas", "doet haar best", "is altijd goed gezind" enz.

Uitzinnig, wild, onafhankelijk, onbegrensde verbeelding, "Queen of the Bongo"... Het zijn maar een paar tips. "Een meisje dat haar Snoopy-T-shirts nog draagt".

0 op 20 denk ik voor PHP als meester K. zou weten dat ik nog altijd een Skynetblog gebruik...

22:44 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.