04-02-09

rondjes

ahoj vrienden!

straks (14 uur) moet ik onder de PET-scan, dus moest ik vroeg op om nog iets te eten (voor 8 uur), want ik moet er nuchter verschijnen. Ik ben met een nieuw soort chemo begonnen, drie weken geleden, de Xeloda werkte niet meer (na 6 jaar min of meer trouwe dienst) en nu krijg ik Gemzar, om de 14 dagen in baxtervorm. Dat valt dus lelijk tegen (om de 14 dagen naar Jette ipv om de 3 weken, het lijkt een klein maar is een groot verschil).

Ik heb al lang niks meer geschreven en het verontrust me dat ik voor de rest ook helemaal niks gedaan krijg. Natuurlijk had ik rond kerstmis de windpokken, waar ik echt ziek van was, daarna heb ik een longontsteking gekregen (wat blijkbaar bij volwassenen vaker gebeurt, longontsteking na pokken), dus ik was niet helemaal op peil en dan zijn we voor m'n verjaardag een week naar Portugal geweest (hyperleuk, wel helemaal verregend...), misschien is het, ook met het heen-en-weer gerij naar Jette, wel tamelijk normaal dat ik de laatste 6 weken helemaal niks lijk te hebben gedaan... Maar het bezwaart me, vooral omdat ik steeds meer op mijn kop krijg van allerlei mensen dat ik "niet communiceer", ik bel nooit, ik mail niet terug, ik laat nooit iets weten...

Op normale dagen, dat ik thuis ben en niet met hoge koorts in bed lig, zit ik geen moment stil. Het huishouden, de boodschappen, koken, de paarden... De hele dag ben ik bezig en toch heeft het huis er nog nooit zo slordig bij gelegen. Elke dag is er zoveel afwas en was, ik word er gek van. De badkamer, de woonkamer, de keuken, alles is op 1-2-3 weer zo vuil als iets, echt. Ik ben geen maniak ofzo, maar het is gewoon zo. Je strijkt een hele namiddag om "erdoorheen" te komen en de volgende dag ligt er weer zo'n mand.

's Avonds zit ik te breien en F'y valt in slaap voor televisie. Hij is ook ontevreden omdat ik "niks meer doe".

Ik begrijp het niet, ik heb het veel drukker dan toen ik nog werk had (ja, ik ben werkloos ook ondertussen). Hoe kan dat nu?

En ik schrijf niks, niks, niks. Terwijl ik dacht dat dat goed zou kunnen nu ik niet moet gaan werken. Gewoon halftijds, doorschrijven in de hoop dat er iets behoorlijks uit komt. Ideeën genoeg maar geen tijd.

De stress verhoogt bij elke keer dat iemand zegt of mailt: "Jij laat ook nooit eens iets weten". Nee, dat is waar. Maar ik weet gewoon niet hoe of wanneer.

08:58 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

voor mij klinkt dat allemaal heel normaal, dat heb ik nu al bijna 9 jaar, helaas. Denk dus dat het vooral aan je energiepeil zal liggen. Kan dat een neveneffect zijn van chemo's? Is zo'n beetje alsof je alles in slow motion doet. Waar ik vroeger een half uur nodig had om een taak te doen, doe ik daar nu een uur over. Uiteraard geraak je dan niet door je taken door en heb je het gevoel dat je niks gepresteerd krijgt. Hoop voor jou dat het maar tijdelijk is, want it sucks...

Gepost door: Schaduw Zijde | 04-02-09

Lief Sijsje, durf je niet of kun je niet?
Ik wacht geduldig, intussen lees ik je lief Lolita proza, maar schrijf me nu eens gauw, het liefst in mijn blog. Veel zoentjes,
Nadia

Gepost door: Nadia NORDEN | 04-02-09

Oei? Gemzar, heb ik ook gehad,... vooral de vermoeidheid wegen daar door...

Ik ga je eens bellen, kunnen we bijpraten....

dikke knuffel

Gepost door: me, myself | 05-02-09

druk in 't kopke lieve schat. ook al hoor ik heel weinig van je. ik weet gewoon dat je ook aan mij denkt. en je denkt ook aan alle anderen waar je niet zo veel aan laat horen.

wat ik wel wens is dat we elkaar dit jaar echt nog gaan zien!! wil je knuffelen, wil met je praten, wil herinneringen ophalen, gewoon gezellig samenzijn.
heel veel liefs..

Gepost door: maureen | 06-02-09

JE MOGEN KNUFFELEN, LOLITA! Allerliefste Sijsje, ik zeg met Maureen: Ook al hoor ik heel weinig van je. ik weet gewoon dat je ook aan mij denkt. en je denkt ook aan alle anderen waar je niet zo veel aan laat horen.

wat ik wel wens is dat we elkaar dit jaar echt nog gaan zien!! wil je knuffelen, wil met je praten, wil herinneringen ophalen, gewoon gezellig samenzijn.
heel veel liefs...
xxx Tedere Kusjes,
Nadia
(Herinner je je nog Rosemie, Martine, Marion, maar vooral, vooral Marie-France ?(Supervrouw)!!!!!!!

Gepost door: Nadia NORDEN | 08-02-09

De commentaren zijn gesloten.