15-09-08

ramadan is hyper vermoeiend!

Die ramadan is hyper vermoeiend, toch als je dunne muren hebt! Voor dag en dauw wordt er met borden gekletterd, de kinderen -die het veel te vroeg vinden (en zij niet alleen!)- beginnen te brullen tegen de sterren op, de ouders beginnen te schreeuwen (Turks voor "Koppen dicht!" veronderstel ik), kinderen beginnen nog harder te brullen en ik vraag me af of ik niet beter ook zou opstaan. When in Rome, do as the Romans do (St. Ambrosius) en ik woon nu eenmaal in een Turkse straat.

's Avonds is het pandemonium op straat, we wonen naast de Turkse bakker met het beste ramadanbrood van de cité, en na zonsondergang begint het feestgedruis naast ons (maar dan slaap ik nog niet hoor! - de zon gaat &'§!@! al veel te vroeg onder, heej!!! natuur!!! de zomer moet nog komen!!! je bent iets vergeten!!!) en soms doen we een beetje mee (dadels, mja... linzensoep! jihaa!) en dan: totaal geen honger meer vanwege boordevol linzen (ik hoop dat mijn broer dit niet leest maar ik zou mijn eerstegeboorterecht zonder meer verkopen), soms nog wel "een kleine kadaïf" (het geniaalste gebakje).

De imam zingt meer dan anders en op straat moet ik me soms inhouden om niet te dansen en te springen of het refreintje mee te zingen, of liever "Li-la-li", want ik ken de woorden niet!

Hyper vermoeiend allemaal, dus ik kijk uit naar het einde ervan, zoals alle Romeinen hier! Maar ondertussen "neem ik vakantie in mijn straat", li-la!

10:38 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: l |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.