29-07-08

een jonge heer

Igor heeft -nog net geen 3 jaar oud- al door hoe men een dame een complimentje moet geven: "Saskia, hoe oud ben jij? 6 jaar?".

Taunk joe, peetje!

Zeg, vrienden, jullie zullen misschien verrast geweest zijn door het filmpje dat hier een paar posts onder staat. Bizar he? Welnu, er is zo'n... tja, is het een site ofzo... het heet You Tube, heel eigenaardig, en je vindt er allerlei filmpjes op, hyper grappig.

Geeft niks hoor als je er nog nooit van gehoord hebt, ik heb het ook pas ontdekt door "Vincent" en "Delerme" in te tikken bij Google. Maar je kan even goed "Bénabar" of "Bruce" intikken, het mag dus ook met een B beginnen. Met een B of een V. Want ook met "Vladimir Nabokov" krijg je dingen, zo kan je hem bijvoorbeeld zijn gedrag horen beschrijven zodra hij in bed stapt (Vladimir Nabokov in Apostrophes) en dat ik, als mede-slapeloze, zo goed ken, oh het oneindige gewoel en geworstel met licht en deken en kussen en boek en tijdschrift en een perzik (heb geen cassis-pastilles) en dan de interne discussie: "prendre ou ne pas prendre un somnifère?" en de heerlijkheid van de beslissing als die positief is.

Maar vrienden, het is verschrikkelijk! - ik heb er sinds gisteren geen meer in huis en nog opzettelijk ook. Boy! Overdag lijkt me dat dan echt een goed besluit, gedaan met die troep, maar hoe later, hoe groter de paniek. zoals nu, na al 1 slapeloze nacht, er zeker van zijn dat er nog een volgt en dan nog een en nog een... Oh, waarom???

En toch denk ik: "Saskia, if you can dream it, you can do it. Fake it until you make it. Fais dodo!". Maar als ik Nabokov zo hoor breekt mijn hart of liever mijn wil. Vaak hielp het al totaal niet meer (want bij mij was het al lang geen kwestie meer van heerlijke beslissing, maar van eerloze verslaving), maar wat maakt dat uit? O, ik haat mezelf!

En het was mijn enige zonde, vrienden, met mijn gebrekkig maar puur hart. Mijn enige zonde. Dodo!, domme domme domme domme dodo!

"Met kloppend hert geschreven op eenen houten stoel", door jullie trouwe dienaar, Saskia

22:39 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.