21-06-08

Vladimir

Vandaag in Brussel, wat plichtplegingen vervuld en toen langs Sterling Books en daar 'The Annotated Lolita' gekocht. daarna Vietnamees gaan eten, vrienden, vrienden, ik ben toch een uil. Normaal ga ik toch altijd naar de Hong Hoa, maar omdat daar de vorige keer zo'n vervelende jazz werd gedraaid ging ik nu ergens anders en mijn trouweloosheid werd zwaar afgestraft: het was niet zo lekker als in de Hong Hoa.

Maar ik had m'n Annotated Lolita bij me en dat maakte dat ik daar domweg gelukkig zat te zijn (ook met het leven, met Nabokov en met het leven) in m'n eentje.

Dus als ik opmerkingen maak over Vladimirs die zich totaal vergissen gaat dat niet over Nabokov. Die Vladimir is perfectly all right!

De andere is gewoon verzonnen, maar het is grappig hoe personages hun eigen leven gaan leiden. Ik vond het altijd onzin als een schrijver dat zei, en ik ben niet eens een schrijver, maar ze beginnen zich enorm te ontwikkelen als zelfstandige personages, Vladimir vergist zich erg over het bestaan van de ziel, Rolf ('Rolf, can't you but frolic?') trekt zich er niks van aan.
En mijn Engels is lang niet goed genoeg, maar vertalen doe ik achteraf, als ze ooit uitgeschaakt raken.

In Kreta heb ik F'y mat gezet met paard en loper, mijn twee minst geliefde stukken! Maar de partij had geen zet langer moeten duren, want dan had hij me mat gezet met toren en koningin.

Schaken is zo hyper leuk! Doen jullie dat graag? Scrabble ook maar dat wordt iets voor de zomer hoop ik.

Wisten jullie dat Nabokov het eerste Russische kruiswoordraadsel heeft gemaakt?

'This high-souled genius... communicates in every sentence his own playful and godlike bliss'. Zo denk ik over dié Vladimir.

23:27 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.