10-06-08

terug

terug uit Kreta met Ada (Ardour) & Van (My Van) (ik ben 'Ada' van Nabokov aan het lezen, breek mijn hoofd over elke zin, ik begrijp niet de helft denk ik) & Rolf (Rolf, I Rolf you) & Vladimir (No, Vladimir, you're all wrong!), kortom: ik leef kompleet in wolken en letters.

Schapen hoeden (40 euro per dag, je moet er wel voor zorgen dat ze niet geschaakt worden 's nachts) en dromerig onder een olijfboom zitten met overal rond en onder me ruïnes en fresco's en ikonen en Zeus en Europa, alomtegenwoordig en grommen tegen roofvogels (de lammetjes!) en muggen (grrrr!)

Geliefd Gortys, geliefd Lendas (en Tryptis), geliefd Ayi Deka, hypergeliefde Amari-vallei. Enzovoort. Ik was vanaf het eerste moment een echte Kretenzer, heb me hier in België nooit ergens zo thuis gevoeld.

Ik heb 4 (vier!) vriendinnen gemaakt, van twee ervan begreep ik geen woord van wat ze zeiden want het was het snelst ratelende Kretenzische Grieks ter wereld, maar dat gaf niks. De derde was een Roemeense keramiste (met een Kretenzer getrouwd) en we herkenden elkaar meteen als tweelingzielen en de vierde was een Franstalig Brussels meisje op het meedogenloze vliegtuig (dat ik door omstandigheden alsmaar 'het ziekentuig' of 'het vlieghuis' noem, l'hôpivion, l'aviatal) en 1 vriend (o xenodochios).

Maar prdl, ik ben wel blij dat ik terug kan schrijven!  (schriftje dat ik meehad is ook wel vol en daar had bovendien niemand last van)

morgen werken, dat wordt wat met zo'n wollige kop... 

23:57 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.