14-04-08

knorren

vrienden, het is lang geleden maar er is een ramp van je(we)ll(st)e gebeurd, my steps (F'y's jongste) is met Freddy's auto keihard in hagen/omheiningen en twee huizen geknald. Hij heeft gelukkig niks, maar hij was op elk gebied dat je maar kan bedenken in fout (ga niet opsommen want word er echt niet goed van) en de auto is helemaal total loss, die twee huizen zijn echt lelijk gehavend, de hagen waren buxussen van 10 jaar oud (volgens het pro justitia), hij heeft ook nog een andere auto beschadigd, het is een verschrikkelijke klap die we niet vlug te boven komen (financieel dan), want hij heeft geen werk (studeert nog), de verzekering trekt zich helemaal terug (begrijpelijk), er hangt een verschrikkelijke boete boven zijn hoofd (naast alle te vergoeden schade) enzovoort.
Bovendien lukt het niet met één auto (young Twinkers), we hebben er allebei eentje nodig om op ons werk te geraken. Nu is F'y in Leeuwarden op 'move' tot begin mei, dus de eerste 3 weken is het geen acuut probleem, maar daarna...

Tim (de oudste) zat ook in de auto en die heeft glas in z'n ogen gekregen, maar verder is het echt een wonder dat beide jongens er levend uit zijn gekomen als je de auto en die huizen ziet. F'y is dus vooral blij en daardoor vergevingsgezind, ik was ook blij (opgelucht), want we haddeen ze allebei kwijt kunnen zijn of ze hadden allebei in een rolstoel kunnen zitten of weet ik wat voor doemscenario's en nog gelukkiger hebben ze niemand anders verwond (de mensen lagen boven in bed omdat het het midden van de nacht was), maar ik was toch erg knorrig, op z'n zachtst gezegd, en omdat dat voor F'y niet makkelijk was (want ondanks zijn blijdschap over het gebrek aan verwondingen was hij letterlijk ziek (koorts, overgeven) van ellende) en we een hoop ruzie (die we allebei konden missen) kregen over mijn geknor en mijn boosheid heb ik beloofd om 100 dagen niet meer te knorren (ook niet aan telefoon de volgende weken), dat is dus exact (want ik ben gisteren begonnen, of is het gestopt?) tot aan mijn halve verjaardag en als dat lukt zijn er twee beloningen:
a) ik ben tegen dan geconditioneerd in de non-knor-stand
b) ik mag dan de kiezels uit de tuin weggraven en gras en bloemen zaaien
Gisteren hebben we al planten en bloemen in potten geplant, dat vrolijkte de boel een heel stuk op, maar ik vind die kiezels zo doods!

op zo'n mooie, zonnige dagen heb ik spijt dat ik geen tuinder ben of boer of dierenverzorger, iets waarvoor je met je handen in de grond moet graaien en spitten en met hooi en emmers zeulen, daar leef ik zo van op.
maar als het koud is, zoals nu... o nee, wat een onzin! ik wou zeggen: zit ik liever binnen, maar dat klopt niet, want het is zo leuk als je met een baal hooi rondsjouwt en helemaal gloeit van buiten & kou in combinatie.

Eind mei gaan we naar Kreta voor 16 dagen (reis was al geboekt en betaald voor het ongeluk, gelukkig, nu moeten we wel gaan :-)) en ik ben Grieks aan het leren met Assimil en zit aan les 17. Ik moet wel echt elke dag oefenen en herhalen, want met mijn vermaledijd Russisch zit ik de hele tijd in de knoei, ik verander klanken onder invloed van de klemtoon (zoals je in het Russisch moet doen), ik lees v's waar er b's staan en ik vergeet keer op keer dat het Grieks wél lidwoorden heeft waardoor ik een soort potjesgrieks uitstoot als "links zie ik stoel", 'wij gaan naar strand' enz. Begrijpelijk, maar een beetje pidgin.
Daarna doe ik oud-Grieks (wil bijfröbelen in ruïnes als F'y met pensioen gaat (mag misschien al rond zijn 50ste, dat is dus over 4 jaar!!! en het enige zinnige plan van Crembo (ook al is het dan om de verkeerde redenen) en we naar Kreta (F'y) of Tilos (ik) verkassen.

Is die Crembo niet kompleet geschift? Een goed geoliede, flitsende vechtmachine maken van ons (nu ja, door ons betaald) leger? Voor wie of voor wat? De wat oudere, bezadigdere 'jongens' (dwaas woord) die liever in de kantine zitten dan over de grond te kruipen of het op een holletje te zetten mogen met vervroegd pensioen (of op 'disponabiliteit' wat op hetzelfde neerkomt, alleen beter betaald) en vervangen door 'jonge laaggeschoolden' die zin hebben om ergens te gaan sneuvelen. Flahaut zei het vandaag in De Morgen ook: de man is een gevaarlijke gek. Maar met pensioen willen we best (F'y dan, ik zou dan zo'n beetje kaas maken, met hond en ponypaard en de kudde door de bergen struinen, schapen scheren en olijven persen, F'y zou de druiven snoeien en tric-trac'en met de oude mannetjes)

Eerst dat rampzalige ongeluk maar te boven zien te komen.

20:44 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.