05-02-08

Bloemkool & Giph

Het is natuurlijk weer om zeep, de bloemkool in de Delhaize is gestegen tot 1,19 pleuro en daarmee (dank je Fatima) is Lidl nadrukkelijk de leider in de prijzenslag.
Gisteren moest ik naar de Aldi voor katteneten ("Rambo" (de jongens hebben hem 12 jaar geleden zo genoemd, ik noem hem meestal "Rampenplan" - wat meer overeenkomt met zijn uitstraling) geeft alles over wat hij eet (al zolang ik hem ken, hij is niet ziek ofzo) en dan kan het maar beter zo goedkoop mogelijk zijn - ook al ben ik daar niet van overtuigd, ik doe het om huiselijke conflicten te vermijden (de katten zijn hier een hekel punt, ja, kattén, er is ook nog "Marie" waarvan bezoekers denken dat het een opgezette kat is omdat ze maar 6 stappen per dag zet (3 's morgens en 3 's avonds)) en kocht daar meteen het vijfde seizoen van "Sex and the City" dat ik TOTAAL NIET NODIG!!! had, maar het lijkt dan "een niet te missen occasie" en huppakee, je bent geruïneerd als je (onderkoeld) aan de kassa van zo'n "goedkope" winkel staat. Maar wel leuk, ook al prefereer ik de vroegere jaargangen.

Gelezen heb ik (tussendoor, ik heb Loe niet opgegeven!) Troost van Ronald Giphart. Ooit was ik een enorme fan van de jongen, ervoer hem als een soort onbekende broer. Tot... ik weet niet meer welk boek. Toen ben ik hem een beetje uit het oog verloren. Met "Troost" wou ik zien of de oude liefde opgerakeld zou worden en spijtig genoeg is dat niet gebeurd. "Troost" is een tragedie over een 2-sterren-kok (Troost genaamd, sommige Hollanders hebben rare namen, er is zelfs een beroemde kok die "Kots" heet!) die alles kwijt raakt, liefde, aanzien, sterren etc., al komt er een heel klein beetje troost op het allereindste einde in een onverwachte gedaante (ik was haar toch helemaal vergeten).
Waarschijnlijk was het opzettelijk gedaan, om Troosts kwetsbaarheid in taal om te zetten of zijn onvolkomenheid ofzo (dat bedenk ik nu even), maar de vele fouten tegen het Frans werkten me echt op de zenuwen. Andere dingen ook, de niet echt smakelijke gerechten, dat Jamie Oliver "Oliver James" werd genoemd (als je zijn echte naam niet wil gebruiken, bedenk dan iets verstandigs ook al loop je dan het risico dat niet iedereen begrijpt wie je bedoelt) en het verhaal was me iets te vlak (daar had ik nu wel behoefte aan, tussen de berekeningen door, maar Giph kan beter). Afgezien van dat alles was het best wel goed. Geen boek dat je achter andere boeken moet verstoppen uit schaamte dat je het hebt. Het is okee. Vreselijke uitdrukking op literair gebied, maar toch is het nu net wat ik bedoel.

14:02 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

overgevende kat Ik heb er een die ook regelmatig de boel onderkotst. Bij hem is het omdat hij als hij erge honger heeft z'n eten te snel naar binnen schrokt.
oh ja, momenteel broccoli aan 49 ct bij Lidl.

Gepost door: Fatima | 06-02-08

De commentaren zijn gesloten.