29-01-08

Het schervengericht - A.F.Th.

popup

Wat kan ik hierover nu zeggen? Het is een meesterwerk, ook al heb ik me er halverwege echt een 200-tal bladzijden lang door moeten sleuren, ik was dag en nacht misselijk en al bleek er 'buikgriep in de lucht te hangen', het viel me ook op dat ik telkens moest gaan overgeven als dat weerzinwekkende 'Hurly Burly' werd vermeld, of die etterende hoop zwachtels die Scott Maddox werd genoemd... Een combinatie van factoren denk ik, buikgriep en ontzetting.

Op de site van Het schervengericht ervaar je de beklemmende sfeer. Ik heb er de achterflaptekst afgehaald, een samenvatting is het niet. Een samenvatting kan in 2 regels, of in meer dan 1000 bladzijden (maar dan is het gewoon de hele tekst).

Ik weet niet wat het is met het boek, een criterium voor mij is altijd: zou ik het mijn broer kado geven. En dat zou ik niet doen. Maar als hij erover begon zou ik zeggen: zeker lezen, het is eng en verschrikkelijk, maar het is een boek zoals er niet genoeg zijn: 1000 en iets bladzijden zonder dat ook maar één alinea 'opvulsel' genoemd kan worden, een intrigerend, onderbouwd, risicovol verhaal vanuit een ongewone invalshoek (jee nu klink ik stom)

11:37 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.