17-01-08

The Departed

Gisterennamiddag een film gekeken - ik had er niet veel zin in, maar F'y wilde hem graag zien. Het was The Departed, een met 4 Oscars bekroond onding van Scorsese.

Een jongen was een mol van de maffia bij de politie en een andere was een mol van de politie bij de maffia. Dat is de synopsis. De rest kan je er wel zelf bij bedenken en op 't einde was natuurlijk iedereen dood. Misschien weet ik niks van die milieus (misschien? zeker!), maar waarom zou iemand zo'n werk willen doen? Dat kan toch niemand zich voorstellen? Zoiets loopt toch gegarandeerd verkeerd af?
Dat werd in de film helaas niet uitgelegd. Of ik heb het niet begrepen. Ik was volkomen in de war bovendien omdat ze DiCaprio (de ene) en Matt Damon (de andere) hetzelfde kapsel hadden gegeven. Ik kan die 2 best uit elkaar houden, normaal gesproken dan, maar in die film totaal niet en het was nogal onhandig dat ik nooit wist wie ook weer eigenlijk waarvoor werkte.

Kortom: ik begreep er niks van, het interesseerde me ook niet, en ik vind geweld niet leuk. Maar F'y zei dat het best een goeie film was, voor de liefhebber van het genre dan.

20:42 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.