08-01-08

bruni

lieve vrienden, kort maar want ik brand van koorts - ja, ik heb een griepje opgedaan.

maar omdat mijn naasten weten dat ik Carla Bruni graag hoorde (die CD met "Quelqu'un m'a dit" etc. toch) krijg ik nu konstant naar mijn kop: "En, wat zeg je nu van je mooie Carla Bruni?" en dit op sardonische toon.
Welnu, niks. Wat zou ik daar nu van vinden?

Wel kan het voor de Fransen een bevreemdende ervaring zijn op de radio een lied te horen met als tekst "Nicolas a l'air d'un saint mais c'est un diable de l'amour" (een eenvoudige aanpassing van haar schitterende lied "Raphaël") en dat dat dan over hun president gaat.

Het zou voor ons toch ook gek zijn als we over Guy Verhofstadt moesten vernemen dat hij een liefdesduivel is? Om van Leterme nog te zwijgen!

Ik denk niet dat ik met iemand samen zou kunnen zijn die politiek zo ver van me af stond.

In het begin werd ik ook van heulen met de vijand verdacht omdat Freddy een militair is. Nu wordt hij in mijn familie aldus aan buitenstaanders voorgesteld: "Ja, Freddy is militair, maar hij is helemaal niet zo hoor, hij is ook progressief enzo." (met zo'n blik erbij van: "ja, echt, dat bestaat!")

En er is een groot verschil tussen een knappe linkse militair en een ietwat verzopen rechtse president.

Iedereen doet maar wat hij/zij wil. Alleen mijn romantische kant heeft het moeilijk met het feit dat een lied als "Raphaël" geen levenslange liefde garandeert (zelfs al zingt ze dat letterlijk ("pas de promesses à l'éternel") - ik dacht, met zo'n lied... kan ze zo stoer doen als ze wil, dat is toch ware liefde... niet dus. maar het gaat me ook niet aan.)

Ik wou gewoon maar zeggen dat ik geen mening heb over Bruni/Sarkozy en dat ik "Quelqu'un m'a dit" nog even vaak opzet, al moet ik elke keer wel even slikken bij "Raphaël" en hoop dat toch ook nooit omgewerkt tot "Nicolas" te moeten horen, ze moet maar iets anders voor hem schrijven.

17:12 Gepost door saskia schoofs in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

kandatdan Mijn vader was beroepsmilitair en wij hadden altijd politieke ruzies,hij rechts(met WO2 in z'n achterhoofd )en ik links met de hele wereld in het vooruitzicht(toen).Maar hij blijft mijn lieve papa.Hij leeft niet meer maar ik heb bij zijn begrafenis met de dominee gesproken (ik ben niet zo van erg geloven hoor)en gezegd dat de linkse dominees hem de kerk uitgejaagd hebben.(hij was wel gelovig maar vond alles te links worden).Die man snapte dat en had spijt ervan ,voelde zich ook verantwoordelijk.Ik wil maar zeggen dat als je van iemand echt houdt valt alles weg en zijn er geen grenzen.Net wat ik zeg:schijt aan de padvinderij.

Gepost door: klaske | 08-01-08

padvinderij Ter verduidelijking:de padvinderij is het establishment,de boerenburgerlijke mening over alles,Hoe Het Hoort.Schijt aan de padvinderij!
Veel liefs,Klas en Wolkers die het niet leuk vindt dat je nog van die chemotroep moet.

Gepost door: klaske | 08-01-08

schijt aan de padvinderij! o ja Klaske! subliem verwoord!
het spijt me van je papa. en ik kan het me goed voorstellen, dat die linkse dominees de beste mensen vierklauwens op de vlucht joegen. Lijkt me een griezelig stel!
Geen grenzen en geen vooroordelen en schijt aan de padvinderij (je hebt me daar een favoriete uitroep bezorgd!)
veel liefs!

Gepost door: saskia | 09-01-08

Ik doe mee met de uitroep:

Geen grenzen, geen vooroordelen en schijt aan de padvinderij.... hoezee...

Gepost door: maureen | 09-01-08

De commentaren zijn gesloten.